Zorg voor voldoende onderhoud van aggregaten

Waarom is onderhoud van aggregaten zo belangrijk?

Onderhoud van aggregaten is ontzettend belangrijk en kan zelfs levens redden. Een aggregaat wordt namelijk ingezet als backup van een regulier stroomnetwerk. Valt in dit netwerk de stroom uit? Dan wordt het aggregaat ingezet en zorgt deze voor de stroomtoevoer. Een ideale situatie in belangrijke sectoren als een ziekenhuis, verzorgingstehuis of de bouw. De impact van deze tools is onwijs groot. Het onderhoud van aggregaten wordt daarmee nog belangrijker omdat in deze gevallen levensbedreigende situaties opgelost kunnen worden. Wanneer niet zeker is of het aggregaat naar behoren functioneert op het moment dat deze het hardst nodig is, zorgt dat voor veel stress en schiet de generator zijn doel voorbij. Goed onderhoud van aggregaten zorgt voor extra veiligheid en extra zekerheid en kan daarom absoluut niet overgeslagen worden.

Verzorg gedegen onderhoud van het aggregaat

Een noodstroomaggregaat kan uiteraard ook ingezet worden in andere situaties. Denk bijvoorbeeld aan een concert of een ander evenement. En ook matrixborden hebben stroom van een aggregaat nodig om te kunnen blijven werken. Het beschikken over een backup voor stroom in de vorm van een aggregaat is daarom van groot belang. Men is afhankelijk van stroom. In welke beroepsgroep en welke situatie dan ook komt op een of andere manier stroom kijken. Het langdurig wegvallen hiervan zal nare gevolgen hebben. Zorg jij voor gedegen onderhoud van je aggregaten dan voorkom je dat je op het moment suprême met een niet functionerende aggregaat zit.

Inspecteer maandelijks

Voer een maandelijkse inspectie uit om de meest standaard problemen te kunnen opmerken. Als je kijkt naar het aggregaat kun je vaak al informatie inwinnen. Zie je bijvoorbeeld een lekkage? Of is de snelheid waarmee het aggregaat opstart nog juist? Zijn er vreemde geluiden te horen? Kloppen de vloeistofniveaus? Als jij maandelijks op deze wijze naar jouw aggregaat kijkt voorkom je dat je pas tijdens de jaarlijkse keuring krijgt te horen dat je aggregaat onvoldoende functioneert. Het zorgt ook voor een stuk extra veiligheid om tussendoor geregeld checks uit te voeren.

Houd rekening met de jaarlijkse keuring en certificering

Beschik je over een noodstroomaggregaat dan is hierbij een jaarlijkse inspectie vereist. Tijdens deze inspectie wordt gekeken naar veiligheid of of de gegevens van het aggregaat voldoende en accuraat zijn bijgehouden. Dit heet de NEN 3140-keuring. Veiligheid staat te allen tijde voorop. Jaarlijks onderhoud van aggregaten zorgt ervoor dat de kwaliteit en veiligheid gewaarborgd worden.