Gigantisch personeelstekort in de bouw

Zoals bijna iedereen wel weet is er op dit moment een gigantisch personeelstekort in de bouw. Doordat er te veel werk is en te weinig technisch personeel, blijft er heel veel werk liggen. Dit is natuurlijk erg jammer. Hierdoor kunnen heel veel grote opdrachten niet afgemaakt worden en blijft er veel geld liggen. Klinkt allemaal niet heel erg positief, maar voor de werknemers is er wel degelijk een positieve kant aan het verhaal.

Personeelstekort in de bouw biedt voordelen

Er is dus op dit moment heel veel werk. Wat dus heel voordelig is als je op het moment staat om van baan te wisselen. Je hebt immers keuze genoeg. Dus kun je een goede afweging maken wat voor jou nou eigenlijk prettig is. De werktijden? Of toch het loon? Je staat in een ideale situatie omdat je het als werknemer zelf voor het zeggen hebt. Het is echter niet alleen voordelig als je op zoek bent naar een andere baan. Want wat dacht je er van als je net van school komt of zelfs nog bezig bent met een opleiding te kiezen? Je kunt je dan uitgebreid laten informeren en voor jezelf de afweging maken wat nou eigenlijk bij jou past en in welk vak je de beste werkomstandigheden hebt.

Uit welke vacatures kun je kiezen?

Klinkt heel fijn allemaal maar wat moet je dan kiezen? Laat je eens goed informeren naar de vacature metselaar bijvoorbeeld. Hierbij ben je een (groot) deel van de dag lekker in de buitenlucht en ben jij diegene die er voor zorgt dat o.a. de constructie van het huis komt te staan en zorg je ervoor dat het weer geen invloed heeft op je werk. Ook hier kun je weer kijken en afwegen wat voor jou de beste functie is.

vacature metselaar

Lees ook: Verkeerde studiekeuze gemaakt? Een loopbaancoach helpt!