Bewuster leven met mindfulness

Tegenwoordig kom je het begrip mindfulness steeds vaker tegen. Is het slechts één van die bekende fabeltjes? Of helpt het ook echt? En wat is het precies? Mindfulness is het bewust leven met aandacht. Met het doel om er voor te zorgen dat je minder stress hebt en je gelukkiger voelt. Klinkt ideaal! Maar hoe doe je dat precies, bewuster leven?

Wij als mensen leven graag in de toekomst. Zo plannen we vandaag al wat we morgen willen gaan doen. Onze gedachten zijn er dan ook meestal opgericht wat we zoal morgen gaan doen. Zo ben je vast nu al aan het bedenken dat je morgen graag nog even naar de winkel wil om de laaste boodschappen voor het weekend te doen of juist met weer heel andere dingen. We zijn zo bezig met de toekomst dat we ons niet meer bezig houden met wat we nu aan het doen zijn. Ook kunnen we er niet echt van genieten omdat we toch weer bezig zijn met datgene voor morgen of overmorgen. Daarvoor is mindfulness, om je weer te richten op het heden. Je zou het een soort meditatie kunnen noemen. In plaats van je te richten op morgen, sta je op dit moment stil bij wat je nu aan het doen bent en geniet je van het nu.

Door je bewust te richten op het nu, voel je je gelukkiger en gaan je prestaties omhoog. Klinkt dat als iets wat jij helemaal geweldig zou vinden? Om meer van het nu te genieten en van dat wat je hebt? Dan is er goed nieuws! Om kennis te maken met mindfulness organiseert Tanne Verhulst de beginnerstraining zelfcompassie door mindfulness. Meld je snel aan en laat die stress vermindering maar komen!

Lees ook: Bestel uw kerst hapjes in Enschede