Zaakwaarnemers in de voetbalwereld

In de voetbalwereld lopen naast de voetballers zelf ontzettend veel mensen rond die proberen hun geld te verdienen. De meest omstreden rol is wellicht die van de zaakwaarnemer. Ze komen vaak ontzettend negatief in het nieuws terwijl dat lang niet altijd terecht is. Ze proberen immer vaak het beste eruit te halen voor hun cliënten, wat soms vereist dat ze zich hard opstellen en soms harde eisen stellen. In dit artikel bekijken we de rol van de zakenwaarnemer in het voetbal.

Transfer

Zaakwaarnemers komen vaak om de hoek kijken wanneer een speler een transfer gaat maken. Dat kan veel oorzaken hebben. Wanneer een speler bijvoorbeeld positief opvalt en door grotere clubs gescout wordt, zullen deze clubs interesse tonen en deze interesse zowel bij de club als bij de speler kenbaar maken. Vervolgens gaan de clubs met elkaar in onderhandeling. Pas wanneer de clubs eruit zijn gekomen, komt de zaakwaarnemer aan bod. Deze handelt namens de speler zodat deze zich volledig kan concentreren op het voetbal. Een transfer kan overigens ook plaatsvinden omdat de speler en de club niet langer bij elkaar passen of wanneer de speler overbodig is geworden. Het is in dat geval de taak van een zaakwaarnemer om een goede club voor de speler te zoeken.

Contractverlenging

Sommige spelers zijn tevreden bij een club en willen daar het liefst blijven. Als dat tevreden gevoel wederzijds is, wordt het contract verlengd. Er wordt onderhandeld over een nieuw contract met wellicht betere voorwaarden en meer salaris. Het is aan de zaakwaarnemer om er het beste contract mogelijk uit te slepen voor de speler, terwijl de club de speler natuurlijk zo voordelig mogelijk wil binden. Daarom gaan de zaakwaarnemer en de club onderhandelen. Als zaakwaarnemer dien je overigens altijd in het belang van de speler te denken. Kijk voor meer informatie over zaakwaarnemers ook eens op www.transfermarkt.nl/nl/essel-sports-management/details/berater_604.html.