Waar voldoet een goede OR-training aan?

Een goede OR Training, tja, wat is dat? Wanneer is een or cursus of training nu naar wens en wanneer heeft u bedrijf er ook daadwerkelijk baad bij gehad? Vaak zijn de échte resultaten pas op lange termijn te merken. Maar ook op korte termijn zijn er verschillende manieren om dit te meten.

De ondernemingsraad is tevreden over de OR-Training

Vraag het degenen die daadwerkelijk aanwezig waren bij de OR-training. Hoe was het? Is het leerzaam geweest? Hoe werd er gepresenteerd maar vooral ook, luisterde de OR-trainer goed naar het verhaal van de onderneming en ondernemingsraad?

Heeft de OR-training invloed gehad op de tevredenheid van de medewerkers?

Hoe denken de medewerkers nu over het bedrijf? Zijn ze tevreden? Een goede OR Coach weet ervoor te zorgen dat, ondanks de geschillen die er tussen de onderneming en de ondernemingsraad besproken worden, alsnog een goed gevoel op te wekken over de ondernemer. U als eigenaar of leidinggevende, heeft namelijk besloten om te investeren in uw personeel en de wensen van uw personeel. U bent niet bang voor feedback of veranderingen die worden aangestuurd door het personeel. In tegenstelling zelfs, u wilt dat uw medewerkers tevreden zijn en dat ze ook ontwikkelen. Sterker nog, u wilt dat ze leren om u van repliek te dienen en u te vertellen wat zij van u verwachten. Niet iedere ondernemer zit daar namelijk op te wachten. Vaak is het zo dat de ondernemer gewoon het ‘hij / zij vraagt en u draait principe’ hanteert, ze hebben geen zin in werknermers met een mening en verwachten gewoon dat u het werk goed uitvoert. Een ondernemingsraad? Nee, daar heeft de ondernemer geen zin in. Toch is het verplicht wanneer het bedrijf groeit en bepaalde groottes bereikt, gelukkig maar voor de werknemers.

Toch is een onernemingsraad ook goed voor de werkgevers, maar enkel wanneer de ondernemer ook luistert naar de werknemers en hun advies opvolgt. Wanneer de ondernemer dat doet, worden de werknemers alleen maar meer tevreden waardoor ze blij met u zijn, harder voor u willen werken, gelukkiger zijn, minder ziek zijn, collegialer zijn, minder roddelen, willen overwerken en ga zo maar door. Het staat allemaal in verband met elklaar.

Om terug te komen op het verhaal dat de or training en dus de or trainer ervoor zorgt dat de werknermers extra tevreden zijn nadat ze uit de or training stappen. Een goede or trainer weet ook te zorgen voor tevredenheid. Hij vertelt de medewerkers ook hoe ze met u om kunnen gaan en hoe u eerder kiest om naar ze te