Link

Als u een vakantiewoning heeft in Valencia of als u overweegt om die te gaan aanschaffen, dan is het bezoeken van Valencia´s grootse jaarlijkse evenement hoe-dan-ook een must: “Las Fallas”.

“Fallas” komt uit het Latijn en betekent “fakkels” en die zijn inderdaad te zien aan het einde van de festiviteiten die dan overal in de stad plaatsvinden. Van 1 tot 19 maart van elk jaar viert de stad dit evenement dat al eeuwen wordt gevierd en dat culmineert in een groots vuurwerk spektakel en brandstapels. Het is bedoeld om het oude te verdrijven en tegelijkertijd het nieuwe leven van de lente te verwelkomen.

Tijdens de Fallas neemt de stad een nieuwe gedaante aan, met enorme figuren die zijn gemaakt van papier maché met hout en draad, die worden geplaatst in de diverse buurten van de stad. Satire en (leed)vermaak vormen de kernwoorden voor de poppen. Voor de kinderen worden er veelal cartoon figuren gemaakt en voor de volwassenen verbeelden de figuren vaak politici of politieke issues waarmee de spot wordt gedreven. In recente jaren werd er vaak spottend mee verwezen naar de Spaanse machthebbers en ook Obama was al eens aan de beurt met een enorme karikatuur.

Zo lang als de evenementen duren vindt er elke dag een parade plaats, waarbij de Fallas door de stad worden gereden. Om 2 uur ´s-middags vindt bij het stadhuis de “Mascleta” plaats; een serie buskruit explosies waarmee wordt aangegeven dat het tijd is om van de zonneschijn te genieten en een goede maaltijd of tapas te delen met vrienden en familie, om daarna het feest te beginnen.

De evenementen hebben hun hoogtepunt van 15 t/m 19 maart. Dan worden in elke buurt de papier maché poppen neergezet en vinden er vuurwerkshows plaats. Om middernacht op elk van deze dagen komt men samen op de “Paseo de Alameda” om een spectaculair vuurwerk te aanschouwen. Op 17 en 18 maart vindt de “Ofrenda de Flores” plaats, als meisjes van de lokale “falleras” verenigingen bloemen leggen op het plein bij de kathedraal.

De festiviteiten eindigen op 19 maart, met een hele grote knal! Dan vindt de “Crema” plaats. Dat is een enorm vuurwerkspektakel waarbij alle poppen worden verbrand en het einde van de festiviteiten wordt gemarkeerd. Dat wordt vervolgens nog tot diep in de nacht gevierd.

Valencia is ook nog om vele andere facetten een hele interessante en aantrekkelijke stad om te wonen en/of vakantie te vieren. Mocht u overwegen om er uw eigen vakantiewoning of vakantieappartement te kopen: zoek uw appartement of huis te koop in Valencia op ImmoVario.com!