Uw vakantie in Rosas

Rosas is een populaire bestemming aan de kust in de provincie Gerona in Catelonië, 40 kilometer ten zuiden van Frankrijk. In de plaats staan vele appartementencomplexen en hotels voor de vele toeristen die hier komen. Wat Rosas speciaal maakt, is dat het een hele rijke natuur heeft. In het noorden ligt het Cabo de Crues gebergte, met mooie kliffen en inhammen. De zonsondergangen zijn hier adembenemed. Daarnaast is er ook het natuurpark Aiguamolis de l’Emporda, een mooi moerasgebied met vele dieren en planten. Bekijkt u hier het aanbod van accommodaties te huur Rosas.

Naast natuur, heeft Rosas ook historie. Vandaag de dag is nog duidelijk zichtbaar dat er hier zich heel wat af heeft gespeeld. Zeer interessant zijn bezoekjes aan de ruïnes van het fort La Ciutadella uit de 16e eeuw en de overblijfselen van de Griekse kolonie Rhode. Wanneer u in de binnenstad bent, kunt u de Romaanse Santa Mari kerk of het kasteel van Trinidad uit 1544 bezoeken. Ziet u hier het aanbod wat betreft vakantie Rosas Spanje.

Overdag kan u hier op verschillende manieren vermaken. Uiteraard zijn er de mooie stranden met het heldere water inclusief de bijbehorende activiteiten zoals watersporten of activiteiten op het kindvriendelijke strand. U kunt ook over de Catelaanse markt lopen of een bezoekje brengen aan de jachthaven. Voor de golfliefhebbers kan er worden gegolfd op één van de mooie banen. Wat ook wordt aangeraden is een excursie met een boot met een glasbodem. Zie de zee op een andere manier. Als u besluit uw bezoek aan Rosas te brengen in augustus, kunt u rekenen op een feestje. De maand augustus staat in het teken van feest en in Rosas heerst dan een gezellige sfeer. Typisch Spaans, met veel tapas, muziek en festiviteiten op het strand.

De avond leeft in Rosas. Er zijn tal van barretjes en restaurantjes waar het lekker genieten is. Het El Bulli restaurant is één van deze en wordt geleid door topchef Ferran Adria. Ook kunt u leuk winkelen. ‘s Nachts is er veel te doen en bruist Rosas. Er kan worden uitgegaan in de populaire bars en discotheken. U zult zich zeker vermaken aan de 4 km lange boulevard die langs het strand loopt.

Breng uw vakantie door met vrienden of familie in Rosas aan de Costa Brava en beleef de zomer op een andere manier. Typisch Spaans met een toeristisch tintje, leuk voor jong en oud. Veel plezier in Rosas!