Tips voor inrichting van Badkamer |Door Peter Grondhuis

Als je een badkamer gaat inrichten kun je echt alle kanten op. Van een moderne inrichting tot een badkamer met een landelijke inrichting of een design badkamer of juist een klassieke badkamer. Accessoires en stijlelementen spelen hierbij een belangrijke rol. Je kunt een badkamer efficiënt inrichten door dingen te combineren en de stijl toe te passen die bij je past. Je kunt kleine badkamers zelfs omtoveren tot een droombadkamer. De onderstaande interieurtips kunnen je helpen bij de inrichting.

Diverse kenmerken van de badkamerstijlen

Een landelijke badkamer wordt gekenmerkt door een keuze van robuuste materialen zoals hout gecombineerd met natuursteen met daarnaast warme stijlelementen. Een design badkamer bevat strakke lijnen in combinatie met moderne elementen.

Optisch grotere badkamer

Door de materialen op een bepaalde manier te gebruiken kun je een kleine badkamer optisch vergroten. Zo kun je kiezen voor een transparante douchewand. Hoe meer lichtdoorlatend de douchewand is, des te groter lijkt de badkamer. Een grote spiegel doet een badkamer groter lijken dan deze in werkelijkheid is. Een rustige aankleding van een badkamer laat de ruimte eveneens groter lijken. Diagonaal gelegde vloertegels suggereren een ruimtelijker vertrek, het aanzicht van de badkamer wordt echt vergroot. Als je toch voor mozaïektegels kiest, kies dan een tegelkleur en voegkleur die dicht bij elkaar ligt. Houdt het kleurgebruik in een badkamer beperkt tot twee kleuren. Zorg dat de kleuren harmonieus terugkomen in accessoires en het badkamertextiel. Ruim de badkamer keurig netjes op. Een paar goed passend accessoires geven een heel erg mooi effect, geen overdaad aan allerlei snuisterijen dus. Berg de verzorgingsproducten op in een kastje of een in een badkamermeubel. Een rustig beeld laat de badkamer groter lijken dan deze werkelijk is.

Ten slotte…

Als je moet kiezen tussen een douche of een bad, bedenk dan dat een douche comfortabeler is en minder water en energie verbruikt. Ook kost het minder ruimte en is veel veiliger. u kunt zelfs een zitje in douchecabine bevestigen, dit is veilig en comfortabel in gebruik. Wilt u meer artikelen lezen van Peter Grondhuis? Neem dan een kijkje op zijn website http://www.petergrondhuis.nl/. Echter heeft deze Peter Grondhuis ook een naamgenoot met een eigen website, maar dat is natuurlijk niet de interior designer Peter Grondhuis waar wij het over hebben!