Stijgende tendens verkoop online kinderkleding zet voort

Nu het einde van het jaar nadert passeren allerlei lijstjes de revue. Denk maar eens aan lijstjes als de meest bekeken video’s op Youtube, meest opmerkelijke fragmenten, meest belangrijke gebeurtenissen en sportman en sportvrouw van het jaar. Elk lijstje kenmerkt zich door opvolging van een nog belangrijker persoon en/of gebeurtenis. Op het einde van het jaar worden dan ook weer ieder jaar de prijzen verdeeld.

Als we het lijstje doortrekken naar het online winkelen gebied, dan kun je ook daar eenzelfde tendens ontdekken. Ieder jaar strijden webshops om de titel webshop van het jaar en ook tussen productgroepen onderling vindt daar veel concurrentie plaats. De belangrijkste noot in 2013 wat betreft de online verkopen is dat deze, net als in voorgaande jaren, wederom in 2013 is toegenomen ten opzichte van het jaar 2012. Alleen al in de eerste 6 maanden van 2013 werd 8% meer online gekocht dan gedurende eenzelfde periode het jaar ervoor. De cijfers over de laatste 6 maanden van 2013 zijn nog niet beschikbaar, maar te verwachten is dat deze minimaal eenzelfde groeipercentage kent als in de maanden ervoor.

Kijkende naar de productgroepen waar de sterkste omzet stijging is gemeten dan zijn dit voornamelijk speelgoed, muziek, kleding, telecom en computer hardware. Eén van de grootste stijgers is wederom de verkoop van kleding. Dit betreft zowel kleding voor volwassenen als kinderkleding in de vorm van jongenskleding en meisjeskleding. Ondanks dat dit logisch in de oren klinkt is de immense stijging van deze categorie ten opzichte van de overige categorieën opmerkelijk te noemen. Dit omdat kleding in tegenstelling tot de andere populaire productcategorieën een lastiger artikel is om online aan te schaffen. Te meer ook omdat je een kledingartikel dient te passen alvorens het te houden.

Inzoomend op de productcategorie kleding, dan kun je opmerken dat ook dit jaar weer meer kinderkleding is verkocht. Merken als Salty Dog en Petrol vinden gretig aftrek. Maar ook niet merk kinderkleding vindt duidelijk zijn weg over de digitale toonbank. Het maakt eens te meer duidelijk dat het gemak en het prijsbewust kunnen winkelen belangrijke drijfveren zijn achter de opvolgende jaarlijkse stijgende omzetten binnen deze productcategorie. We zijn erg benieuwd wat het jaar 2014 hierin zal gaan brengen. Kijkende naar de voorspellingen dan zullen we wellicht wederom een nieuw record gaan vestigen.