Sokken maken de man

Herensokken trends

Waar de persoonlijke verzorging van de man steeds belangrijker word en daarmee ook de manier waarop heren zich kleden. Heeft dit zich nu doorgezet tot de sokken die je draagt. De witte sportsok is al een aantal jaren verleden tijd. En waar je voor een tijdje terug nog wegkwam met een simpel paar effen sokken is dit ook niet langer genoeg. Herensokken met leuke prints en hippe kleuren kom je tegenwoordig overal tegen Merken als Happy Socks en Alfredo Gonzales maken dit meer dan mogelijk voor de moderne man!
De trend dat heren hun sokken nu ook laten zien, door hun broek net iets op te rollen is je waarschijnlijk ook niet ontgaan. Wij noemen dit graag het Jort Kelder effect. Deze trend is ontstaan vanuit de zakelijke wereld, waar de moderne zakenman sokken ging matchen met kleurtjes die terug komen in stropdas of een tintje in hun blouse.

Sokken matchen

Het belangrijkste in dit verhaal is het matchen van de sokken. Je komt niet weg met zomaar een paar kleurrijke en hippe herensokken aan te trekken. Je trekt deze kleurrijke sokken aan om details aan je outfit te versterken. Dit kan door ze te matchen aan een kleur in je trui of misschien een detail op je blouse.

Twee verschillende sokken

De allernieuwste trend op het gebied van herensokken is het matchen van twee verschillende sokken. Je moeder heeft dit je waarschijnlijk afgeleerd vroeger, maar ze besefte zich niet dat jij gewoon bezig was als echte trendsetter, al was dit waarschijnlijk onbewust.
Hieronder een voorbeeld van hoe je het doet:

Zoals je waarschijnlijk wel opvalt matchen de sokken wel. Een kleur moet op zijn minst hetzelfde zijn, zoals je ziet komt overal de kleur donkerblauw terug. Je zou denken dat je ook de prints aan elkaar moet matchen en dit raden wij persoonlijk wel aan, maar het is geen must. De tijdloze stippen en strepen combineren ook prima met elkaar!