Seiko Solar

Niet veel mensen weten of beseffen het, maar we gaan nog niet goed met ons milieu om. Overal wordt er energie verspild en vaak hebben de politici eindeloze discussies over zone-energie. Seiko bedacht al een scenario in 1977 en introduceerde toen al een klein collectie van horloges die via de zon opgeladen konden worden. In 1977 was de techniek nog niet zoals vandaag en toen moest de horloge minstens één dag in de volle zon liggen om een maand mee te gaan. Tegenwoordig is het systeem zo vergevorderd met hun techniek en vanaf nu is het zelfs mogelijk om de batterij binnen de 3 uur op te laden in de horloge. Als je de horloge hebt opgeladen in de volle zon blijft hij minimaal 6 maanden werken ook als je hem in een donkere lade legt. Nu de dag van vandaag is dat zelfs al een volledig jaar.

Geen batterij meer verspillen

Stap één om onze aardbol te redden is gebruik maken van de middelen die voor ons nu nog gratis zijn. Een van deze middelen is de zonnestralen die omgezet worden naar energie. Een Seiko Solar hoeft maar totaal 8 minuten in de zon te liggen om eer op gang te komen. Het voordeel hiervan is dat de horloge kunt aandoen op een mooie warme zomerdag en ’s avonds is de horloge helemaal opgeladen en kan hij er weer een jaartje tegenaan. Niets is zo gemakkelijk toch?

Geschikt voor dames en heren

In de collectie van Seiko Solar zal je horloges vinden die voor zowel mannen als vrouwen beschikbaar zijn. In de collectie van Solar vindt men verschillende categorieën om de horloges mee te combineren. Er zijn modellen die fijntjes zijn afgewerkt voor de vrouwen als grote horloges speciaal voor stoere mannen. De horloges zijn stuk voor stuk zo gemaakt dat je ze kunt dragen tijdens het sporten. Wat de waterdichtheid betreft zijn alle modellen waterdicht tot een diepte van 100 meter. Echter zijn er modellen van Solar beschikbaar die tot een diepte van 200 meter kunnen gaan. Een groot voordeel: 8 minuten in de zon en nooit geen gedoe meer met vervelende batterijen.