Lonsdale of London: fighting the hoax

Je zult als klassiek Brits sportmerk maar je grootste naamsbekendheid ontlenen aan de jongeren die zich in je merk kleden en racistische ideeen hebben. Die pech heeft Lonsdale, want hoewel het maar een kleine groep is die tot de zogenaamde Lonsdale jongeren gerekend kan worden, werpen zij een donkere schaduw over het merk.

 

Vreemd, omdat Lonsdale of London zoals de naam officieel luidt, een legende in de multiculturele bokswereld is en de kleding, trainingsmiddelen en bokshandschoenen hun weg vinden in alle lagen en kleuren van de internationale bokswereld. Lonsdale loves all colours, luidt dan ook het credo van het merk als antwoord aan diegenen die een bekrompen gedachtengoed aanhangt.

 

Lonsdale loves all colours omdat beroemde boksers als Muhammed Ali en Mike Tyson alles behalve blond en blauwogig zijn. Loves all colours omdat juist de internationale vechtsportwereld mensen van alle rassen, gezinten, culturen en werelddelen verenigt. En loves all colours omdat het merk actief anti-racistische en -nazistische initiatieven ondersteunt.

 

Daarmee wil Lonsdale ons, normaal denkende mensen, maar vooal ook rechtse jongeren zeggen dat het merk niets wil hebben van dat alles. Weg ermee, helemaal omdat het merk vanuit zijn sportieve oorsprong juist het tegenovergestelde nastreeft en dat altijd zal blijven doen.

 

Dat maakt Lonsdale of London tot een merk dat meer dan andere merken in het nu leeft. Een merk met een mooie geschiedenis en een spannende actualiteit; met een strijdbaar heden en een kansrijke toekomst.

 

Want Lonsdale draag je tegenwoordig als bewijs van dat bewustzijn. Wit of zwart, bruin of geel, Londale loves all colours! Dus wat let je om deze keer eens te verwennen met de echte Lonsdale bokshandschoenen ofje liefste met Valentijnsdag te verrassen met een mooi Lonsdale t-shirt, jacket of short.

 

Toedeloe, was weer een berichtje van Bartje de Blogger.