Korting op het openbaar vervoer

Op verschillende manieren is het mogelijk om korting te bedingen voor het reizen in het openbaar vervoer. Via verschillende acties proberen openbaar vervoer reis organisaties meer mensen over te halen om met het openbaar vervoer te reizen. Dit kunnen kortingen zijn ov acties in combinatie met populaire dag bestemmingen zoals dierentuinen of museums.

NS Voordeeluren
Een van de kortingen die altijd geldt, is het reizen in voordeeluren. Dit kan doormiddel van een dalabonnement. Bij dit abonnement krijg je korting op het reizen in dal uren. Het voordeel is de vaste korting die je krijgt op een  maand of jaarabonnement. Het nadeel is hier wel dat het niet mogelijk is om in de spits te reizen. Indien je toch in de spits moet reizen moet je een normaal tarief kaartje kopen.

Geld terug bij vertraging
Een van de dingen die vaak nog niet bekend zijn bij reizigers is het feit dat je geld terug kan krijgen bij vertragingen. Bij 30 tot 59 minuten vertraging en bij meer dan 60 minuten vertraging krijg je geld terug. Hoeveel geld je kunt terugvragen hangt af van de manier hoe je reist. Bij een enkeltje krijg je bijvoorbeeld  bij een vertraging van 60 minuten het gehele geld bedrag terug. Bij soorten abonnementen gelden percentages van het abonnement.

Dagkaart actie
Een van de acties die misschien wel het meest gepromoot wordt is de dagkaart actie. Voor een redelijk laag tarief krijg je de mogelijkheid om 1 dag onbeperkt met de trein te reizen. Dit is vooral voordelig indien je een keer een lange reis wilt maken om een andere stad te bezoeken.

Openbaar vervoer acties
Verder zijn er nog diverse openbaar vervoer acties van regionale vervoersbedrijven of werken provincies samen en verzinnen gezamenlijke acties of spreken bepaalde kortingen af. Een van deze samenwerkingen is ervaarhetov.nl . De organisatie biedt vaak kortingen aan bij verschillende reis uitjes.