Klussers kiezen voor bandschuurmachine

Je bent op zoek naar een schuurmachine en dan kom je hem tegen de bandschuurmachine!  Je bent natuurlijk nog niet gelijk overtuigd, want waarom zou je eigenlijk kiezen voor een bandschuurmachine? De prijs is ten opzichte van andere schuurmachines wel een stuk hoger. Tja, wat doe je dan? Tijd om jou eens te voorzien van de nodige redenen om toch voor die bandschuurmachine te kiezen. We geven maar liefst 3 verschillende redenen waarvan jij misschien nog niet eens wist dat ze er waren. Tijd om te beginnen en je te laten inzien dat een bandschuurmachine meer in zijn mars heeft dan je zou denken.

Schuurcapaciteit bandschuurmachine

Als het om snelheid gaat dan is de bandschuurmachine wel de Mercedes onder de schuurmachines. Niet alleen heeft die een totaal andere schuurtechniek, maar ook nog eens een hoge schuurcapaciteit. Dit komt omdat deze schuurmachine speciaal is ontworpen voor het schuren van grote oppervlakken. Dit doet hij door gebruik te maken van een schuurband. Deze schuurband wordt in een hoog tempo door een elektromotor rondgedraaid. Andere schuurmachines werken met een trilbeweging wat minder effectief is als het om snelheid gaat.

Geen verwondingen

Het klinkt misschien raar, maar het komt vaker voor dan je denkt. Voor veel klussers zal dit daarom ook bekend voorkomen. Ben je planken aan het schuren en dan schuur je tegen het hout in. Laat nou net op de plekken waar jij schuurt splinters uitsteken. Dit is namelijk het geval bij hout dat nog niet is voorbewerkt. Het perfecte moment om een bandschuurmachine te gebruiken. Omdat de schuurband het werk doet is de kans klein dat je in aanraking komt met het hout. Dit betekent ook meteen dat je weinig tot geen verwondingen zult oplopen tijdens het schuren.

Lange levensduur

Een goede schuurmachine heeft een lange levensduur. Bij vlakschuurmachines kan de schuurzool namelijk nog weleens beschadigen. Vaak omdat splinters door het schuurpapier heen gaan. De schuurband van een bandschuurmachine draait rond en heeft een hele andere schuurbeweging. Deze schuurbeweging zal ervoor zorgen dat de schuurband niet snel zal beschadigen. Daarnaast zijn deze schuurmachines ook een stuk sterker.