Hoe moet je betalen voor apps?

Inmiddels heeft iedereen in Nederland wel een smartphone. In ieder geval de meeste mensen. Daarnaast zijn er enorm veel apps te vinden voor alle besturingssystemen die bestaan, maar waar veel mensen tegen aan lopen is het betalen voor apps. De meeste mensen zijn hier sowieso wat huiverig voor en als ze dan graag een app willen kopen, is dat vaak nog omslachtig ook.

Als we kijken naar de twee grootste platformen: Android en iOS (iPhone) dan zitten er nog wel wat verschillen de manier van betalen van deze twee. Bij android kan je momenteel alleen maar met een creditcard betalen en als je die niet hebt, dan kan je geen betaalde apps kopen. Gelukkig zijn er bij android nagenoeg altijd wel alternatieve apps te vinden die gratis zijn. Daarnaast is er tegenwoordig wel een mogelijkheid om een prepaid creditcard te kopen.

Bij iOS van Apple heb je iets meer keuze. Je kan hier betalen met een creditcard of met een iTunes giftcard. Het voordeel van deze laatste optie is dat je deze giftcard gewoon in de winkel kan kopen of online met iDeal. Als je online iTunes giftcards koopt dan heb jezelf binnen enkele minuten een code om op te waarderen. Dit is uiteraard handig als je geen creditcard hebt.

Bij Android laat de giftcard nog even op zich wachten want de Google Giftcards zijn nog niet te koop in Nederland, echter in Amerika kan het al wel. Je zal in Nederland dus een Prepaid creditcard moeten kopen.

bron: iTunes-giftcards.nl