Het gebruik van een voorbeeld motivatiebrief

 

Wat is een motivatiebrief

In een motivatiebrief laat je zien waarom jij interesse hebt in een bepaalde baan. En waarom jij degene bent die aangenomen moet worden. Het doel van een motivatiebrief is uitgenodigd worden om op sollicitatiegesprek te komen. Houd hier rekening mee. Vaak gaan mensen er van uit dat de brief er voor moet zorgen dat je de baan krijgt die je ambieert, maar daar is het gesprek voor. Je motivatiebrief zorgt er voor dat de potentiële werkgever interesse in je krijgt en met jou in gesprek wil gaan. In het gesprek kun je dan de werkgever overtuigen dat hij jou aan moet nemen.

Een brief opstellen

Het schrijven van een motivatiebrief is geen makkelijke opgave. Wat wil de werkgever lezen, hoe wek je zijn interesse? De groep werkzoekenden is erg groot, dus als je een brief opstelt, zorg er dan voor dat je opvalt. Vaak weten mensen niet waar ze moeten beginnen, dus is het wel prettig om ondersteuning te hebben.

Een voorbeeld brief gebruiken

Het gebruiken van een voorbeeld brief kan dan helpen. Wanneer je een motivatiebrief op gaat stellen zijn er op internet verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Deze kun je gebruiken om zelf een motivatiebrief te schrijven. Het is niet de bedoeling om de voorbeeld brief letterlijk over te nemen. Wel kun je een voorbeeld brief gebruiken om te kijken hoe een goede motivatiebrief er uit ziet. Of als je tijdens het schrijven van je brief niet weet hoe je verder moet gaan, is het prettig om er een voorbeeld motivatiebrief bij te pakken. Door andere brieven te bekijken kun je zien hoe je verder kunt gaan.
Ook laat een voorbeeld brief zien welke gegevens er in een motivatiebrief horen te staan. En welke volgorde goed is om aan te houden.