Heerlijk genieten in Zuid-Afrika

Het is heerlijk om even geen stress en gezeur van je werk te hebben. Even lekker ongestoord aan de andere kant van de wereld op een safari in Zuid Afrika. Wie wil dit nou niet? Voordat je ongestoord hier kunt genieten is het essentieel dat je nog even druk heen en weer gaat om dit te regelen. Vakantie hebben een samenhang met veel geregel. Ten eerste moet je opzoeken wat er allemaal te doen is in dit land. Om je hier een beetje in te helpen, ga ik je het een en het ander uitleggen over Zuid-Afrika.

In Zuid-Afrika heb je geen visum nodig mits je vakantie korter is dan 90 dagen. Je paspoort moet 2 lege vellen bevatten en deze moet dertig dagen geldig zijn nadat je vakantie voorbij is. Sinds 2012 is het niet meer mogelijk om je kind mee te laten reizen op een paspoort van een volwassene. Zorg dus voor een paspoort voor je kind.

In dit land wordt er betaald met Zuid-Afrikaanse Rand. Omgerekend in euro’s is dit ongeveer 7 eurocent. De euro is op veel plekken in te wisselen tegen de nationale valuta, maar het is slim om je geld te pinnen. Hierdoor ontwijk je de hoge transactiekosten die bij het omruilen van je geld verbonden zitten. Loop je liever niet met een enorme stapel geld op zak, dan is dat geen probleem. Er kan op de meeste plekken betaald worden met je creditkaart. Als je liever geen creditkaart wil hebben of je hebt er geen, zorg dan dat je in ieder geval kunt binnen buiten Europa met je bankpas. De standaard bankpas die je krijgt ondersteunt alleen pintransacties binnen Europa. Een wereldpas kan buiten Europa gebruikt worden.

Er moet veel geregeld worden tijdens een reis naar Zuid Afrika. Zoek dit goed uit, want je wilt niet in Zuid-Afrika zitten en een heleboel dingen vergeten zijn.