Groningen leeft!

Aan activiteiten in Groningen geen gebrek. De provincie die bekend staat om de verschillende trekpleisters trekt dan ook jaarlijks vele bezoekers uit verschillende landen. Wat zijn de activiteiten die de komende tijd op de planning staan? De leukste evenementen op een rijtje.

Nacht van kunst en wetenschap

Op 6 juni vindt de nacht van de kunst en wetenschap plaats in Groningen. Voor de zesde keer zal het evenement plaatsvinden in de hoofdstad van de wetenschap. De avond zal om 19.30 aanvangen en zal tot in de late uurtjes doorgaan. Tijdens de nacht van kunst en wetenschap kun je deelnemen aan verschillende presenties, lezingen, experimenten workshops en noem maar op. Deze activiteiten zullen allen dieper ingaan de op de kunst en wetenschap. Kaarten zullen in de voorverkoop 12,50 bedragen en tijdens de avond kosten de kaarten 15,00.

Groningse jaarmarkt

Zoals elk jaar wordt ook dit jaar de Groningse jaarmarkt georganiseerd in de BeNeLuxlaan. Dit jaar zal het evenement plaatsvinden op 11 juni en zal om 14.00 aanvangen en tot 21.00 duren. Voor elke leeftijd zal de jaarmarkt een leuke activiteiten zijn. Voor de ouderen is er een grote variëteit aan kraampjes, dus voor ieder wat wilt. Voor de kleintjes zullen er verschillende kermis attracties aanwezig zijn zoals een draaimolen etc. Naast de jaarmarkt zal er ook een rommelmarkt georganiseerd worden. De toegang voor beide markten is helemaal gratis.

SintJansmarkt

Op 20 juni zal voor de 20e keer het SintJansmarkt en feest plaatsvinden. Het zal een feestelijke dag betreffen waar verschillende activiteiten plaats zullen vinden als theater, workshops, vele kraampjes en nog veel meer. Ook is het mogelijk om op één van de vele terrasjes te genieten van een heerlijk drankje en een hapje. Het feest is voor iedereen toegankelijk en de entree zal geheel gratis zijn. Wanneer je wilt deelnemen aan workshops, is de mogelijkheid er dat het gepaard gaat met kosten.

Mensen vinden het belangrijk dat wanneer ze met de auto komen, dat deze veilig geparkeerd kan worden. In één van de parkeergelegenheden van Q-park staat de auto geheel veilig tegen een relatief laag tarief.

Kijk voor meer informatie over de mogelijke parkeergelegenheden en kosten op http://www.q-park.nl/