Goud verkopen

 

Je goud verkopen?

In de tijd dat bankieren voor het gewone volk nog niet zo algemeen was als nu vervulde goud de functie van belegging, statussymbool en betaalmiddel. Toen we nog klederdracht droegen kon je aan de hoeveelheid goud en de stijl van de gouden sieraden zien van welke streek men kwam, arbeider was, tot de middenstand behoorde of tot de boerenklasse. In moeilijke tijden of als aandeel in een aankoopprijs van roerende of onroerende goederen verkocht men het goud.

In veel landen wordt hede ten dagen altijd nog op de huwelijksdag goud op de kleding van het bruidspaar gespeld. De trouwring is ook van goud. Goud corrodeert en verkleurd niet. Heel lang werd gedacht dat goud de sleutel naar onsterfelijkheid was. Een ring van goud symboliseert de oneindige liefde.

De waarde van goud

De geldkoers is onderhevig aan de economie van welk land de valuta is. Goud is wereldwijd waardevast. De goudprijs kan stijgen of dalen, hij is overal ter wereld gelijk. Met het op de juiste tijden handelen boek je met goud verkopen altijd winst. Een manier om je goud te verkopen is bij een pandjeshuis.

Waarom verschil in goudprijzen?

Het verschil in de prijs van goud als je het koopt zit hem in het karaat, het pure goudgehalte in de legering en het arbeidsloon. In 14 karaat goud zit veel minder puur goud dan in 22 karaat. Hoe lager het goudgehalte hoe lichter de kleur. Bij echt goud geeft het merkje aan hoe hoog het goudgehalte is. In de prijs van nieuw goud zit ook het arbeidsloon van de goudsmid inbegrepen, bij verkoop van oud goud krijg je daarom minder voor je sieraden terug.