Geniet in Rosas of Javea van uw vakantie

We naderen langzaam de lente en het schitterende weer in Spanje komt er ook weer aan, een ideaal moment om uw vakantie veilig te stellen. Wat dacht u van een vakantie in Rosas? Rosas is een leuke vakantiebestemming in Catelonië en ligt iets onder de grens met Frankrijk. De plaats ligt aan de baai van Rosas, vandaar de naam.  In Rosas zult u grote stranden vinden waar u ook goed terecht kunt met kinderen. Rosas, een perfecte plek voor een sportieve en relaxte vakantie met zon, zee, strand en watersport. Bekijkt u hier uw vakantiehuis Rosas.

Gaan we een eindje naar beneden komen we uit bij Javea. Een stijlvolle plaats gelegen aan de Costa Blanca, tussen Denia en Moraira in. Playa de Arenal is het bekendste strand van Javea. Het is een gebied dat zich uitstrekt over niet meer dan 300 meter. Het strand is fantastisch met fijn, goudkleurig zand. Er is van alles te doen op het strand die populair is bij spelende kinderen. Slechts 8 kilometer ten zuiden van Playa de Arenal is de rots “Cabo de la Nao”, die een prachtig uitzicht biedt  over Javea. Als u geluk heeft kunt u Ibiza zien op een heldere dag. Ziet u hier het aanbod wat betreft villa te huur Javea.

Op het centrale plein van Rosas, het Place de Catalunya, wordt in de zomer elke zaterdagavond door de lokale bevolking de Catalaanse dans de “Sardena” gedanst. In dit gebied kan verder een bezoek gebracht worden aan het Natuurpark Aiguamolls de l’Empordà waar talrijke plant en diersoorten te vinden zijn. In de historische binnenstad heeft Rosas het kasteel Trinidad, hier proeft u de traditionele Catalaanse sfeer nog. De avond leeft in Rosas en u kunt genieten met vrienden of familie in tal van tapasrestaurants. Een aanrader is net buiten de stad het wereldberoemde El Bulli restaurant van Ferran Adrià. El Bulli is meerdere keren tot het beste restaurant van de wereld uitgeroepen, succes verzekerd wanneer u heerlijk wilt eten. Wanneer u uit wilt gaan, kan dat in barretjes of discotheken in Rosas.

In Javea vindt u geen massatoerisme en weinig hoogbouw. Javea wordt omgeven door een prachtige natuur. Op 5 km ligt het beschermde natuurgebied La Granadella en op 10 km het bekende natuurpark ‘Montgó’. De golfliefhebbers kunnen genieten op 18 holes op de golfbaan van Javea, verderop in Denia is er nog een golfbaan. U kunt ook altijd tereht op de leuke boulevard gelegen aan de haven, neemt u hier een hapje en een drankje na een heerlijke, zonovergoten dag. Proeft u hier de lokale specialiteiten. Voor de jongeren die willen uitgaan, Javea biedt een aantal leuke barretjes en een aantal moderne clubs.