Je eigen boek drukken

Velen dromen ervan om een keer een eigen boek te schrijven en die uit te geven. Er zijn gevallen waarbij je via een uitgever je boek kan uitbrengen. Toch zijn er ook genoeg gevallen waarbij je het op eigen houtje moet doen en in dat geval ben je zelf verantwoordelijk voor het laten drukken van de boeken en de distributie. Hoewel dit best een onderneming is kan het ook lonen. Mocht het een succes worden, hoef je de winst namelijk niet te delen met een uitgeverij.

Boeken drukken

Boeken drukken doe je uiteraard bij een drukkerij. Eén zo’n drukkerij die hierin gespecialiseerd is heet Ipskamp Drukkers. Deze drukkerij is specialist op het gebied van boeken drukken en geeft uitgebreid advies bij de totstandkoming van jouw boek. Een boek drukken gaat namelijk niet zomaar. U krijgt advies en begeleiding bij de keuze voor een papiersoort, de keuze voor hardcover of softcover, de afwerking en het formaat van het boek. Dit zijn allemaal belangrijke elementen waar deze drukkerij je van op de hoogte stelt en je helpt bij het maken van een optimale beslissing.
Eenmaal het ontwerp vastgesteld te hebben kan het boek gedrukt worden. Je kan een proefdruk laten maken om te kijken of het boek zoals het in de massaproductie komt goed is. Als de controle heeft uitgewezen dat het boek helemaal in orde is kan de drukkerij het boek op grote schaal drukken. Deze boeken moeten opgeslagen kunnen worden tot het gedistribueerd wordt naar de winkels waar deze beschikbaar worden gemaakt. Het kan ook zijn dat u een kleinere oplage laat drukken die u via eigen kanalen aanbiedt. De distributie is aan jouw of kan je samen met een partner doen die hiervoor de nodige connecties en ervaring mee heeft.