Eerste indruk

Een eerste indruk is in veel situaties heel belangrijk. Zo’n eerste indruk kan op verschillende manieren worden gecreëerd. Iemand kan bijvoorbeeld al een beeld over je vormen door alleen maar je stem te horen. Uiteraard is dit ook in de dating scene zo. Je kijkt toch eerst even naar het uiterlijk van diegene waarmee je op pad gaat. Gelukkig geven wij in veel gevallen mensen de kans om zichzelf te presenteren dan alleen maar af te gaan op het uiterlijk. Dit gebeurt ook tijdens een sollicitatiegesprek. Je krijgt dan als het ware de kans om jezelf te presenteren. Maar je krijgt ook de kans om je gesprekspartner te overtuigen van jouw kunnen. Nou wil het zo zijn dat niet iedereen even goed is een promotiepraatje.

Doe er iets aan!

Neem het heft in eigen handen. Zit niet stil, want dan gebeurt er ook niks. Ga actief opzoek naar dingen die jij kunt doen om een positieve eerste indruk te wekken bij jouw toekomstige werkgever of datepartner. Maak bijvoorbeeld een lijst met de dingen die jij kunt ondernemen om jezelf even in een goed daglicht te zetten. Promoot jezelf, want jij bent ten slotte ook een merk! Er zijn gelukkig verschillende instanties die jou kunnen helpen jezelf op een originele en betrouwbare manier te presenteren. Voor meer informatie kun je daarvoor gaan naar: https://www.facebook.com/graduatestars.

Laat je zien

Wees geen grijze muis. Laat jezelf zien en heb vooral lef. Ook mede door de digitalisering is er steeds meer informatie over je te vinden. Sta daar bij stil, want alle content die over jou online wordt geplaatst is moeilijk weer weg te krijgen. Houd altijd in je achterhoofd dat mensen alvorens een sollicitatiegesprek of date jou gaan Googlen dus zorg dat je online goed en positief vindbaar bent!