De Volkskrant lezen

Iedereen heeft een voorkeur voor een bepaalde krant. Dat kan zijn vanwege een bepaalde overtuiging of vanwege een bepaalde interesse (bijvoorbeeld het geval bij het Financieel Dagblad). Ook kan je kiezen voor een krant vanwege het regionale nieuws. Mensen die voor een landelijke krant kiezen maken meestal de keuze uit De Telegraaf, het AD, het NRC Handelsblad of De Volkskrant. Ook hierbij maken mensen vaak een bewuste keuze voor een krant.

Wie leest de Volkskrant?
Als je kijkt naar mensen die de krant lezen kunnen we dan ook spreken van een typische Volkskrantlezer? En zo ja, wat zijn dan de kenmerken van deze persoon. Mensen die kiezen voor De Volkskrant gaan over het algemeen voor een mix van leuke artikelen en kwaliteitsnieuws, De sport wordt er goed in belicht maar wordt wel vaak van verschillende kanten belicht. Ook onderwerpen als economie en showbizz worden in de Volkskrant belicht. Volkskrantlezers zijn door het gehele land te vinden, maar er zijn opvallend veel lezers in de Randstad te vinden.

Ben je op zoek naar een krant en ben je benieuwd of De Volkskrant iets voor jou is? Ga dan eens na wat jij zoekt in een krant. Het is handig om wat achtergrondinformatie over De Volkskrant op te zoeken. Dat kan bijvoorbeeld via Wikipedia maar je kunt ook informatie via andere bronnen vinden. Het beste kun je De Volkskrant een keer uitproberen middels een proefabonnement. Er zijn door het gehele jaar heen verschillende leuke aanbiedingen, dus ook op dit moment. Kijk wat je er zelf van vindt en ga naar de aanbieding.