Botox behandeling

Botox wordt de laatste jaren steeds vaker toegepast. Zo wordt botox gebruikt tegen rimpels, overmatig zweten en om spierspasmen tegen te gaan. De meeste mensen kennen botox echter gewoon als cosmetisch middel om de huid glad te trekken en rimpels tegen te gaan. Botox wordt vaak in combinatie met fillers gebruikt. Fillers houden zeer grote hoeveelheden water vast en zijn daarom ideaal om delen van de huid op te vullen. Zo kan men rimpels op vullen maar men kan het ook gebruiken bij een behandeling volle lippen. Hierbij wordt er een beetje filler in de lip gespoten waardoor deze iets groter zal worden en dus er steviger en vitaler uit ziet.

Botox is in feite niks anders dan een neurologisch gif die de mogelijkheid heeft om spieren te verlammen, echter in de medische wereld worden zodanig kleine hoeveelheden gebruikt dat het ongevaarlijk voor de mens is. Wanneer het in grote hoeveelheden gebruikt wordt heeft het de mogelijkheid om een mens volledig te verlammen wat zeer gevaarlijk is voor de mens. Het kan gebruikt worden voor cosmetische doeleinden, therapeutische doeleinden en voor andere medische doeleinden.

De prijzen botox behandeling lopen enorm uiteen en het verschilt nogal per kliniek. Vaak zit er in de prijs van een botox behandeling ook de nodig nazorg en het consult vooraf. Let dus goed op wat er allemaal binnen de behandeling valt. De behandeling dient uiteraard uitgevoerd te worden door medisch specialisten aangezien het een gevaarlijk goedje betreft. De effecten van een botox behandeling houden ongeveer 12 maanden aan. Na deze periode dient men de behandeling opnieuw uit te voeren want anders zullen de effecten langzaam verdwijnen. De prijzen van een botox behandeling verschillen van 100 euro per behandeling tot aan 200 euro per behandeling. Kijkt u dus even goed rond voordat u beslist waar u de behandeling laat uitvoeren.