Behaal meer omzet met webinars

Een webinar is een interactieve online presentatie, waarmee je als presentator waardevolle kennis deelt met de deelnemers.  Kijkers kunnen deelnemen vanaf ieder willekeurige locatie en hebben alleen een computer met internetverbinding nodig.
Door het delen van die kennis en het bieden van toegevoegde waarde, bouw je een sterke online expert status op. Het organiseren van webinars draagt bij aan je online zichtbaarheid en wekt vertrouwen op bij potentiële klanten.

De zoektocht van jouw klanten begint steeds vaker online. Uit recent onderzoek is gebleken dat 70% van het aankoopproces online plaatsvindt. Dat betekent dat je ervoor moet zorgen dat je op de juiste moment in dat proces ook de juiste informatie aan kan bieden. Deelname aan een webinar is heel laagdrempelig, waardoor in de praktijk blijkt dat veel beslissers deelnemen. Zij kunnen redelijk anoniem en eenvoudig informatie inwinnen en kennis maken met de aanbiedende partij.

In de Verenigde Staten is het webinar sinds 2014 de nummer één marketingtool. Uit onderzoek is gebleken dat 62% van de B2B marketeers webinars inzet als onderdeel van hun marketingmix. Webinar marketing is een logische volgende stap na e-mailmarketing en social media marketing. Het is dus tijd om te bedenken hoe jij het webinar in jouw marketingmix gaat inpassen.

Het is een verkeerde gedachte om te denken dat je een webinar er wel ‘even’ bij doet. Om echt succesvol te zijn met webinars is nodig om te oefenen en ervaring op te doen. Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt zeker voor webinars. Met een goede voorbereiding kan je veel stress en blunders voorkomen. Ga ook op zoek naar een betrouwbare software leverancier. Tijdens een live webinar moet je kunnen vertrouwen op de software, zodat jij je volledig kunt focussen op de inhoud van het webinar.