3 kilo afvallen in 1 week

De lente staat voor de deur, dus het wordt de hoogste tijd weer in vorm te komen. Afvallen kan vrij snel gaan, maar dan moet u zich wel aan wat strikte regels houden. 3 kilo afvallen in 1 week? Lees hieronder in 5 gouden tips hoe dat moet:

1. calorieën tellen
Om te weten wat een reëel afslankresultaat is zult u calorieën moeten gaan tellen. Wilt u 3 kilo afvallen in 1 week, zult u de inname met 1000 calorieën moeten verlagen en elke dag een uur gaan trainen. De eerste dag intensief inclusief krachttraining, de volgende dag een vlotte wandeling, enz. De calorie-inname verminderen gaat het eenvoudigst door geen zak chips á 750 calorieën te eten, suikerrijke drankjes te laten staan (1 blikje cola is al 135 calorieën) en minder koolhydraten te eten. Is uw dieet al dusdanig calorie-arm, stel uzelf dan de vraag of 3 kilo afvallen echt nodig is. Dit is enkel voor personen met echte extra kilo’s van toepassing.

2. houdt een voedseldagboek bij
Wees eerlijk; hoeveel eet u per dag, en hoeveel heeft u wellicht gegeten waar u eigenlijk geen trek in had? Maaltijden na 8 uur ’s avonds, om vervolgens te gaan slapen en in de ochtend weer flink te ontbijten. Soms kan het confronterend zijn wanneer u letterlijk op papier ziet wat u per dag heeft gegeten. Bedenk wel dat eerlijk zijn over uw eetpatroon de eerste stap is naar een gezondere lifestyle. Laat uw gezin, moeder of personal trainer ook kijken naar uw dagboek, zodat u verantwoording moet nemen voor uw eigen eetpatroon. En tenslotte: schrijf ook in uw dagboek hoeveel u per dag heeft bewogen en hoeveel calorieën u daarmee heeft verbrand.

3. verander uw eetpatroon
Om 3 kilo af te vallen in 1 week is het essentieel om uw voedingspatroon aan te passen. Begin met het verbannen al het eten dat voorverpakt of erger nog voor geproduceerd is. Alles moet vers zijn: vers fruit, verse groenten, verse aardappels. Een pakje krieltjes die tenminste 3 maanden houdbaar zijn, met fruit op siroop uit blik en groenten kant-en-klaar in kaassaus zijn een no-go. U zult merken dat u zich door het eten van verse producten en veel groenten veel langer verzadigd voelt. Heeft u toch nog vaak trek, dan kan het een idee zijn om carbuloss of dutchpharma weight control te proberen om op natuurlijke wijze de eetlust iets te remmen.

4. eet 5 kleine maaltijden per dag
vind u het vervelend om lange perioden niet te kunnen eten? Neem dan 5 kleinere porties per dag. U kunt tussen de maaltijden door gezonde snacks nemen, zoals fruit, stukjes komkommer, een handje noten of magere yoghurt. Door te blijven eten blijft onze spijsvertering ook continue in beweging. Hierdoor verbranden we meer en blijft een hongergevoel langer weg.

5. schep bescheiden maaltijden op
Om af te vallen is het belangrijk kleinere maaltijden te nuttigen. Een idee is om simpelweg een kleiner bord te gebruiken. Zo kunt u ook enkel kleinere maaltijden nemen. Houdt voor de maaltijd aan dat 100-150 gram vlees per dag voldoende is, neem 200gram groenten en 1 grote aardappel of 75 gram pasta of rijst.